četvrtak, 23. siječnja 2020.

Prezentiranje projekta P.O.W.E.R.


Predstavljanje projekta P.O.W.E.R. upriličeno je 15. ožujka 2018. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. P.O.W.E.R. je skraćenica za Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

Moderator predstavljanja bio je Josip Milanović, uposlenik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Nazočnim medijskim djelatnicima obratili su se Zlatko Malić, voditelj projekta u ime Caritasa BiH; Gianluca Vannini, šef sektora za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Delegacije Europske unije u BiH; Daniele Bombardi iz Caritasa Italije za BiH i Crnu Goru te Vinko Jerinić, rukovoditelj Sektora koordinacije razvoja i nadzora u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH.
Potom je upriličena info sesija na kojoj su predstavljeni ciljevi projekta i aktivnosti koje će se realizirati tijekom dvije godine trajanja. Upriličena je opća diskusija te rad po skupinama, a sudjelovali su predstavnici brojnih udruga kao i same osobe s invaliditetom.
Projekt P.O.W.E.R. finacira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore čija je ukupna vrijednost 459 776 eura, od čega Europska unija financira 390 800 eura.


Nema komentara:

Objavi komentar