srijeda, 15. siječnja 2020.

Francuska sekularistička džamahirija


Neprijateljstvo protiv kršćana u Francuskoj nastavlja se kontinuirano još od vlade predsjednika Françoisa Hollandea, a nastavlja se i danas za vladavine Emmanuela Macrona.

Socijalistička Macronova baza, sad znatno ojačana zelenima, kojima su, neproporcionalno uspjehu na izborima, dane moćne pozicije, maršira suvereno i hodnicima najvišeg narodnog tijela, parlamenta u palači Bourbon. Tako je pravnim zavrzlamama zaobiđen zakon te je nabrzaka u novom kućnom redu nadodana „samo jedna rečenica...“
Naime, parlamentarci u Francuskoj ubuduće neće smjeti na svom radnom mjestu nositi ni pokazivati nikakve kršćanske oznake, križiće, odore kao ni komercijalne ili političke slogane s kršćanskom porukom.
Sekularna džamahirija Francuska se tako pridružuje crnoj listi zemalja u kojima je zabranjen  križ kao što su primjerice: Saudijska Arabija i Sjeverna Koreja.
Ako se u sekularizmu ne smiju javno nositi svoja vjerska obilježja onda nismo daleko od fašizma jer i crkve su javne kao i parlament, spomenici s križevima bodu oči, a što ćemo govoriti tek o „krajputašima“ i grobljima? Na kraju krajeva što je s grbovima i amblemima pojedinih gradova, nogometnih klubova pa i čitavih zemalja koji u svom liku imaju križ?


Nema komentara:

Objavi komentar