petak, 29. studenoga 2019.

Oskvrnut grob redovnica Misionarki ljubavi

U jemenskom lučkom gradu Adenu, u noći s 26. na 27. studenoga 2017., oskvrnjeno je katoličko groblje.
Križevi su pobacani, grobovi pootvarani, posmrtni ostatci pokojnika razasuti. Oskvrnut je i grob redovnica Misionarki ljubavi koje je utemeljila Sv. Majka Terezija, a u kojemu su počivale četiri redovnice koje su ubili islamisti u ožujku 2016. Podsjetimo, ove sestre su ubijene u jednom staračkom domu dok su dvorile starije, bolesne i nemoćne osobe.
U Jemenu, u ratu koji ne puni naslovne strane svjetskih medija jer ga vodi bogata Saudijska Arabija, ubijeno je oko 9 000 osoba, a ranjeno 45 000. Na rubu gladi je najmanje sedam milijuna ljudi, javlja se i kolera te mnoge druge zaboravljene bolesti.
Jemen je klasični primjer zemlje u kojoj je nakon povlačenja britanskih snaga prije 50-ak godina sustavno i tijekom desetljeća iskorijenjena i uništena kršćanska manjina, kako živa Crkva tako i skoro sve građevine koje su koristili kršćani.
Kao što vidimo sada ni mrtvi kršćani nemaju mira!

Perfidni vjerski progoni u Kini

Iz Kine dolaze nove tragikomične vijesti. Tako će siromašni kršćani dobiti novčanu i materijalnu pomoć ako slike Isusa zamijene fotografijama kineskog predsjednika.

Kineski predsjednik Xi Jinping je kao cilj postavio iskorjenjivanje siromaštva do 2020., a vladini dužnosnici koji posjećuju kršćanske obitelji u siromašnim područjima pokušavaju ih uvjeriti da se priklone politici Komunističke partije, kako bi riješili svoje materijalne poteškoće.
Tisuće stanovnika u selima koja se nalaze na jugoistoku Kine, pozvani su zamijeniti plakate s likom Isusa Krista i sve druge vjerske slike, fotografijama kineskog predsjednika Xi Jinpinga, ako žele dobiti novčanu pomoć u borbi sa siromaštvom i bolešću.
Qi Yan, predsjednik narodnog kongresa Huangjinbu, objasnio je ovu inicijativu Vlade:
„Mnoga su siromašna kućanstva u to stanje došla zbog bolesti u obitelji. Neki su se u tim okolnostima okrenuli vjeri u Isusa Krista da bi ozdravili. Mi smo im pokušali objasniti da je bolest 'fizička stvar' i da su oni koji im mogu pomoći Komunistička partija i generalni tajnik Xi.“
Qi je kršćane nazvao „neukima“ zbog vjerovanja da je Bog njihov Spasitelj. Qi je kasnije dodao da Komunistička partija ne traži uklanjanje svih vjerskih ikona te da podržava slobodu vjerovanja.
Jedan stanovnik okruga Yugan u jugozapadnoj Kini otkrio je da su dužnosnici pozvali vjernike da uklone vjerske predmete iz svojih domova. „Svi oni imaju svoje uvjerenje, i naravno, nisu ih željeli ukloniti. Ako to ne učine, neće dobiti pomoć iz socijalnog fonda“, objasnio je.
Kineski mediji predsjednika Jinpinga prikazuju kao „neustrašivog nacionalnoga vođu“ i  čovjeka koji može Kinu vratiti na njeno „zasluženo mjesto“ u svijetu, a tako i glede religije.
Međutim, prema istraživanjima sva nastojanja Komunističke partije su nedovoljna.
Sociolozi tvrde da je povećanje broja kršćana u Kini povezano s obraćenjima stanovništva koji doživljavaju „nepodudaranje kultura“, one tradicionalne azijske kulture i industrijsko-tehnološke koja ostavlja duhovnu pustoš, a na što kršćanstvo ima odgovora. Tako se predviđa da bi Kina u sljedećim desetljećima mogla zamijeniti SAD, Brazil, Rusiju i Meksiko kao zemlja s najviše kršćana. Paradoks koji se može objasniti samo vjerom!


Soros od EU traži naseljavanje migranata

Članice Europske unije trebale bi primiti više od pola milijuna imigranata koji trenutno žive u kampovima zemalja „trećeg svijeta“, tvrdi „nevladina“ organizacija koja ima bliske veze s poznatim „filantropom“ Georgeom Sorosem.

Vođa Međunarodnog spasilačkog vijeća (IRC), David Miliband, izjavio je kako Europa ima dva izbora: prihvatiti masovnu ilegalnu imigraciju ili stvoriti putove koji će imigrantima iz najsiromašnijih zemalja omogućiti legalan ulazak.
Miliband je bivši britanski tajnik za vanjske poslove, a objavio je kako organizacija s njim na čelu pritišće vlasti EU da nasele dodatnih 540 000 imigranata u Europu tijekom idućih pet godina. Ova brojka mnogo je veća od one koju je najavila Europska komisija u rujnu, a prema čijoj odredbi bi u EU trebalo naseliti još 50 000 afričkih imigranata u sljedeće dvije godine. Zanimljivost je da je IRC izravno povezan sa zakladom Otvoreno društvo, iz koje se financira novcem dobivenim od Georgea Sorosa.
Malo bolji poznavatelji prilika među izbjeglicama i ekonomskim migrantima znaju da su kršćani u tim skupinama građani trećeg reda.
Da kršćani u izbjegličkim kampovima imaju „probleme“ potvrdio je i njemački pastor Gottfried Martens. „Predani muslimani naučavaju svoj pogled: gdje smo mi, tu je šerijat naš zakon. U poljskim kuhinjama kršćani ne mogu pripremati svoju hranu. Oni koji se ne mole okrenuti prema Meki pet puta dnevno, zlostavljani su“, kaže Martens i pita se: „Što će se dogoditi kad ovi muslimani napuste skloništa, hoće li se kršćani u europskim zemljama ubuduće morati skrivati?“
Nije strano da muslimanski tražitelji azila napadaju kršćane, također tražitelje azila. Bacanje „nevjernika“ s brodova u more zabilježena je pojava. Neki od azilanata upozoravaju da se u skupinama tražitelja azila nalaze teroristi.
Usprkos svim upozorenjima nekontrolirani uvoz „izbjeglica“ u Europu se nastavlja. Naši stariji se sjećaju koliko je bilo potrebno papirologije samo za dobiti vizu i posjetiti rodbinu, ili naći posao prije početka ujedinjenja Europe. A danas je sasvim normalno poderati dokumente i stupiti u kolonu izbjeglica te se tako dočepati EU-a.



Nema komentara:

Objavi komentar