utorak, 19. studenoga 2019.

Francuska: Dvije male vijesti koje mnogo kazuju

Skupina "slobodnih mislilaca" koja je nedavno tražila uklanjanje križa sa spomenika papi Ivanu Pavlu II. u gradu Ploërmel, o čemu smo već pisali, sada se bori za očuvanje jedne džamije. Također, pariški poštanski ured odbija isporučivati poštu u određene dijelove grada zbog nesigurnosti...
Organizacija pod imenom Nacionalna federacija za slobodu mišljenja (FNLP) dugo je vremena vodila pravnu bitku za uklanjanje kipa Ivana Pavla II. Početkom listopada 2017. mjeseca sud je odobrio uklanjanje križa sa spomenika, dok će Papin kip ipak ostati.

Protiv križa, za hidžab

Međutim, unatoč tomu što je slogan FNLP-a Bez bogova, bez gospodara ova organizacija stala je u obranu islamske zajednice u pariškom predgrađu Clichy, kako bi oni očuvali džamiju u središtu, umjesto da ju premjeste van grada.
Skupina se također zalaže za pravo muslimanki da nose hidžab i burku te za pravo muslimana da se mole na ulicama, što je inače zakonom zabranjeno u Francuskoj - premda smo nedavno imali priliku vidjeti da policija otvoreno krši zakon čuvajući jednu takvu javnu molitvu upravo u mjestu Clichy.
Čini se kako je djelovanje FNLP-a usmjereno prvenstveno protiv kršćanstva, a ne religija općenito. Dokaz tomu je i činjenica da se FNLP početkom godine založio za muslimanske studente u Dijonu, kako bi ovi dobili posebne obroke koji udovoljavaju njihovim prehrambenim navikama.
Ovdje je jasno kako ljevičarski "slobodni mislioci" imaju trn u oku samo u vidu križa i kršćana. Sve ostalo je izgleda dozvoljeno.

Poštari odbijaju posao

Francuska dostavljačka služba Chronopost objavila je da više neće dostavljati pošiljke u pariško predgrađe Seine-Saint-Denis jer je postalo preopasno za normalan rad.
Stanovnici tog predgrađa morat će putovati da bi primili svoje pošiljke.
Seine Saint-Denis, predgrađe koje je već dobilo epitet no-go zone, navodno je preopasno za rad dostavljača.
Iako je Chronopost, koji je u državnom vlasništvu, već odbijao dostavljati pošiljke u određene ulice, ovo je prvi put da su obustavili dostavu u čitav kraj.
Prošle godine, 51 dostavljač napadnut je prilikom obavljanja svog posla. Broj razbojstava u tom predgrađu porastao je za 40% u samo posljednje dvije godine, što zapravo nije ni čudno, s obzirom da je broj na razini čitave Francuske uvećan za čak 60%.
Poštanski radnici nisu jedini koji doživljavaju napade u problematičnim pariškim predgrađima. Policija se stalno nalazi pod napadom lokalnih bandi, a samo u mjesecu srpnju spaljeno je 900 automobila u pariškim predgrađima.
To je ono što ćete čuti u mainstream medijima i to su posljedice, a o uzroku nitko ne piše.
Istina je da je Seine-Saint-Denis često povezivan s radikalnim islamistima. I francuski je predsjednik priznao da su pariška predgrađa postala „raj za islamiste“, te je obećao da će riješiti taj problem. Obećanja ludom radovanja. Najbitnije je da je križ s Papina spomenika uklonjen. Živjela slobodna i sekularna Francuska!!!




Nova islamistička prijetnja papi Franji i Vatikanu

Nakon što u listopadu 2017. objavljen poster koji prikazuje džihadista kako se u jurećem autu zalijeće prema Trgu Sv. Petra u Vatikanu, nova fotomontaža iz ISIL-ove “radionice užasa” ugledala je svjetlo dana.
Naime, skupina bezumnika bliska Islamskoj državi, objavila je posljednjih dana fotografiju koja prikazuje teroristu kako stoji iznad bezglavog tijela u narančastom odijelu, držeći u jednoj ruci nož, a u drugoj glavu pape Franje. Pored glave stoji natpis “Jorge Mario Bergoglio”.
Slična narančasta odijela imali su i Kopti koje su islamisti zaklali u Libiji, ali i nesretni Tomislav Salopek u Egiptu kao i svi oni koji su pali šaka teroristima opčinjenih bolesnim i protukršćanskim namjerama.
Bliskoistočni institut za istraživanje medija (MEMRI) objavio da je autor fotografije Zaklada Wafa Media, propagandni odjel koji se veže uz Islamsku državu.
Članovi Islamske države koja je pretrpjela ogromne gubitke u Siriji i Iraku te na Filipinima prijete kako će izvršiti napad na Rim tijekom Božića. Sličan napad dogodio se u Berlinu prošle godine kada je terorist oteo kamion te se zaletio na Božićni sajam u glavnom gradu Njemačke, ubivši 11, a ranivši 56 ljudi.

Nema komentara:

Objavi komentar