četvrtak, 15. prosinca 2011.

Udruga Sveta zemlja

Zanimljiva situacija. Ovo je bila sponzorirana reklama za Udrugu Sveta zemlja iz 2006. koju sam napisao, a 4 godine kasnije su me nagradili besplatnim putem u Izrael. Reportaže o putu z Svetu zemlju ćete čitati kada dođe vrijeme za to... Put u Svetu zemlju preporučujem svima onima koji to mogu priuštiti.

Internet stranica www.svetazemlja.com je napravljena zbog ljudi koji imaju želju posjetiti Svetu zemlju - Izrael. Cilj stranice je pomoći vjernicima s prostora Crkve u Hrvata kako bi dobili točne informacije o Svetoj zemlji i o hodočašćima, te da se što lakše odluče za hodočašće u Izrael. U Čitluku je osnovana neprofitabilna udruga građana u koja se financira od članarine, donacija i sponzora. U udrugu se mogu učlaniti svi oni kojima je želja da posjete Svetu zemlju. Temeljni ciljevi udruge jesu širenje informacija o Svetoj zemlji, o hodočašćima u Svetu zemlju i sufinanciranje hodočašća članova Udruge. Članovi udruge se bave i humanitarnim djelovanjem u Svetoj zemlji i u Crkvi u Hrvata. Hodočasnici iz BiH i Hrvatske nastoje ostvariti kontakt sa kršćanima iz Svete zemlje i promovirati dijalog između različitih kršćanskih Crkava i denominacija.


Sve je počelo 2003. g. kad su fra Miljenko Stojić i direktor agencije G-tour iz Međugorja Davor Ljubić, zajedno posjetili Svetu zemlju. Nakon povratka su odlučili su propagirati i organizirati hodočašća u Svetu zemlju i na taj način omogućiti svima koji žele da dobiju priliku vidjeti i doživjeti sve ljepote i duhovne poticaje koje daje hodočašće. Kada bi bilo više članova udruge bilo mnogo lakše otputovati na hodočašće u Svetu zemlju stoga vas osnivači udruge preko web - stranice  pozivaju de se učlanite u udrugu Sveta zemlja i pođete na hodočašće u Svetu zemlju. Svaki novi hodočasnik je njihova radost jer udruga želi da bude što više hodočasnika u Svetoj zemlji te da ova hodočašća duhovno obogate hodočasnike i sve one koji s njima budu kontaktirali. Najpovoljnije je hodočašće od sedam dana da se sva ova mjesta posjete i da se u duhovnom i biblijskom ozračju sve prouči i upozna, tako da čovjek poraste u vjeri i poznavanju osobe Isusa Krista.

Nema komentara:

Objavi komentar