ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Humanitarni koncertu za Caritasovu pučku kuhinju

U organizaciji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Dječjeg vrtića Sveta obitelj, 18. svibnja 2011. održan je u dvorištu župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup humanitarni koncert Djeca pomažu siromašnima. Cilj koncerta bio je skupljanje priloga za nabavku kombija za Caritasovu pučku kuhinju Jelo na kotačima koja trenutno skrbi za tristotinjak potrebitih.
Prije koncerta sv. misu u župnoj crkvi predslavio je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić u koncelebraciji deset svećenika među kojima je bio i stupski župnik vlč. Miroslav Ćavar te sadašnji i bivši direktori Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić i vlč. dr. Pero BrkićS mališanima je pjevao Jacques Houdek

Opuštenu i veselu atmosferu poslije sv. mise nije omeo ni kratki pljusak pred početak koncerta koji je otvoren pjesmom dječjeg zbora vrtića Sveta obitelj. Mališanima se prvi pridružio hrvatski pjevač Jacques Houdek koji je otpjevao dvije pjesme animirajući najmlađe.
Nakon Jacquesa na pozornicu se pojavio i pjevač Ivan Mikulić, inače jedan od tvoraca ideje koncerta i veoma aktivni pjevač na humanitarnim okupljanjima.
Nastupili su i: HKUD Sveti Ivo iz Podmilačja, klapa Dobrkovići iz Širokog Brijega, zbor Opće realne gimnazije Katoličkog školskog centra Sv. Josip iz Sarajeva, tamburaški sastav Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog te tamburaški sastav Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa iz Sarajeva.
Posebni gosti koncerta bili su klapa Bjelovar iz Bjelovara, a zajedno s njima na Stup je došao gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec.
Program je vodila Višnja Spajić, novinarka i urednica radiopostaje Mir Međugorje.
Tijekom koncerta prisutni su mogli kupiti ručno izrađene suvenire i čestitke iz kreativne radionice Caritasovog vrtića te peciva koja su spremili djelatnici Caritasove pučke kuhinje. Plemenitoj akciji pridružili su se i mladi članovi NVO altruista Svjetlo, polaznici radionice ArT LiNe, koji su prodavali: ukrasne šalice, sapune, svijeće, ogrlice, čestitke... Svi predmeti bili su izrađeni u njihovoj umjetničkoj radionici. Sav novac prikupljen od prodaje donirali za kombi - nešto više od 200 KM.
Sudjelovanjem u prodaji svoj doprinos dali su i volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Činimo dobro da nam se dobro vrati

„Mi danas zasigurno nećemo sakupiti dovoljno sredstava, ali će ovo bit segmenti koje ćemo ugraditi u konačni projekt. Na kraju ovog koncerta želim izreći riječi zahvale svima vama koji ste se usudili smatrati ovaj dan lijepim. Činimo dobro da nam se dobro vrati. Hvala vam“, rekao je ravnatelj vlč. Šimić na kraju.
Kardinal Puljić je uručio zahvalnice za sudjelovanje i uloženi trud Ivanu Mikuliću, Jacquesu Houdeku te Poglavarstvu grada Bjelovara.

Nazočnost velikog broja uvaženih gostiju iz političkog i društvenog života, medijskih predstavnika i drugih ljudi te njihovi nesebični prilozi ovoj akciji dokaz su razumijevanja i solidarnosti sa siromašnima u ovoj zemlji.

Nema komentara:

Objavi komentar