ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

Dan otvorenih vrata

Kraj maja 2003. i povratak u školu koju sam završio 4 godine ranije. Veoma zanimljivo iskustvo jer tu instituciju nikada nisam volio. Zapravo volio sam učiti, ali škola kao kruta ustanova, pogotovo ona stroga škola, mi nikada nije "ležala". I ovog se zadatka sjećam kao da je bilo nedavno a ne prije toliko godina. Sada s ove vremenske distance mogu reći da nisam nimalo zadovoljan. Ima mnogo ponavljanja, nespretnih konstrukcija i nema zaključka... je ali čovjek se uči dok je živ...pogotovo ako se radi s pisanom riječi... Sjećam se Minoltinog digitalnog  aparata koji slovio za najmoderniji aparat tada...

 Baš me zanima šta je s ovom djecom. Vjerovatno idu u srednju školu ne mogu procijeniti. Ako se ko prepozna nek se javi :)

U Katoličkom školskom centru "Sveti Josip" u Sarajevu 24. svibnja održana je manifestacija "Dan otvorenih vrata". Manifestaciji su nazočili rodiielji učenika, osobe iz kulturnog života grada Sarajeva, veleposlanici raznih zemalja i novinari Federalne lelevizije. Program se sasto­jao iz dva dijela: kratki program koji su izvele sekcije folklora i tamburica u velikoj dvorani Centra i prezentaci­ja radionica koja je izvođena u učionicama i kabinetima. Manifestacija je izvedena pjevanjem himne Centra: "Svi smo Bože tvoja djeca" pod dirigentskom palicom sestre Ankice Garić. U pozdravnom govoru ravnatelj Ante Meštrović je rekao: "Čast mi je i ugodna dužnost poz­draviti vas na drugoj po redu manifestaciji Dan otvorenih vrata. Cijenimo vaše vrijeme i dolazak na današnju man­ifestaciju: Vrata Katoličkog školskog centra u Sarajevu danas su vam otvorena. Vi prošavši kroz njih, ponesite realnu i istinitu sliku o školi koja je mnogima idealna, a nekima 'trn u oku'. Mi se trudimo biti modema škola u zemlji u kojoj smo rođeni i koju volimo. Pomažemo djeci i mladima odrastati u jednoj multireligioznoj i multina­cionalnoj sredini, želimo da imaju otvoreno srce i oči koje vide sve što je dobro kod drugoga, bez obzira na različi­tosti, kako bi mogli osjetiti ljepotu otvorenosti, toleranci­je, demokratske širine i uzajamnog uvažavanja". Prvi dio programa otvorila je tamburaška sekcija Centra koja je izvela poznata djela W.A. Mozarta: Uspavanka i Čežnja za proljećem. Folklorna sekcija učenika 3. razreda osnovne škole izvela je dječje igre sa prostora Sarajeva i srednje Bosne. Drugi dio manifestacije je nastavljen raz­gledanjem radionica i sekcija ekologije, fizike, novinarst­va informatike, matematike, biologije u kojima su sud­jelovali učenici i nastavnici Osnovne škole, Opće realne gimnazije i Srednje medicinske škole. (ZIK)

Nema komentara:

Objavi komentar