ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

Jednostavna formula: žensko + muško = brak, sve ostalo je nešto drugo

Uz potporu Katoličke crkve i drugih relevantnih vjerskih zajednica u Hrvatskoj, građanska inicijativa U ime obitelji na više od 2 000 lokacija 12. svibnja krenula je s prikupljanjem 375 000 potpisa kojima se želi zatražiti raspisivanje referenduma o unošenju odredbe u Ustav, prema kojoj bi se brakom moglo nazvati jedino zajednicu žene i muškarca. Akcija ostaje na snazi do 26. svibnja, a Organizacijski odbor inicijative poziva sve zainteresirane građane da se pridruže te aktivno sudjeluju, bilo potpisivanjem, volontiranjem ili informiranjem što većeg broja ljudi.
Građanska inicijativa U ime obitelji okuplja pojedince, obitelji, građanske udruge i sve one koji smatraju da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Inicijativa ima vrijednosno i građansko utemeljenje; ona nikoga ne isključuje; ne dovodi u pitanje niti jedno temeljno građansko pravo i nije u sukobu ni s jednim životnim stilom ili navikom.

Zašto referendum i koji su njegovi ciljevi?

U demokratskim društvima referendum je izraz izravne demokracije i daje prigodu svim građanima jedne države za iskazivanjem svojega mišljenja. Ustav Republike Hrvatske ne sadrži definiciju braka, što omogućava redefiniranje bračne zajednice koja je u suprotnosti s vrijednostima, kulturom i voljom većine građana Hrvatske, a sve za interes jedne uske strukture ljudi, očito medijski i novčano moćne manjine koja, pod krinkom brige za sve, većini nameće stavove manjine.
Budući da su najavljivani prijedlozi zakona koji bi i istospolnim parovima omogućili sklapanje braka i posvajanje djece, građanska inicijativa se odlučila na ovaj korak. Kada se uzme u obzir nametanje spolnog odgoja u školama, u kojemu se prikazuje iskrivljena slika braka, te činjenice da dosadašnje akcije građana nisu bile obvezujuće za vlast, skupljanje potpisa za pokretanje referenduma, čiji ishod stranke na vlasti neće moći ignorirati, je izvrstan potez.
Sprječavanje rušenja višestoljetne naravne ljudske institucije, braka između jednog muškarca i jedne žene u Hrvatskoj, protivljenje izjednačavanju takvog braka s istospolnom zajednicom, kao i onemogućavanje usvajanja djece istospolnim parovima, glavni je cilj za koji su organizatori inicijative izrazili sigurnost da će se raspisivanjem referenduma ostvariti. Tomu u prilog ide i podatak prema određenim statistikama koje kažu kako se u Hrvatskoj 87% djece rodi u bračnoj zajednici žene i muškarca, dok su ostala djeca rođena u izvanbračnim zajednicama ili je riječ o samohranim majkama.
U građanskoj inicijativi ističu da su ciljevi referenduma: osiguranje da Ustav Republike Hrvatske definira brak kao životnu zajednicu žene i muškarca; jamčenje trajne zakonske zaštite djece, braka i obitelji; sprječavanje izjednačavanja istospolnih zajednica s brakom, zaštita djece od mogućnosti usvajanja u istospolna partnerstva te, najvažnije, obvezivanje sadašnje i budućih Vlada RH da promiču brak između žene i muškarca kao temeljnu vrijednost društva.

Što čeka Hrvatsku u Europskoj uniji?

Pitanje homoseksualnih brakova u Europskoj uniji nije regulirano jednim zakonom ili uredbom. Postoje zemlje koje su iznimno liberalne prema homoseksualcima kao što su Nizozemska (prva priznala homoseksualne brakove) i Francuska koja je 18. svibnja ove godine postala devetom zemljom u Europi i četrnaestom u svijetu koja je istospolnim zajednicama dala pravo na jednakost u sklapanju braka.
Nasuprot njima stoje europske zemlje koje su u svojim ustavima izbrisale seksualne manjine kao što je Mađarska, te zemlje koje nisu blagonaklone prema homoseksualcima kao što su Bugarska i Grčka. Čini se da je europska raznolikost i u ovom segmentu došla do izražaja.
Što će se dalje događati u pravnom smislu, ostaje nam vidjeti.
Činjenica je da kada Vijeće EU-a donese uredbu da su homoseksualni parovi jednaki s muško-ženskim parovima, onda će vrijediti za sve članice EU-a, bez obzira što piše u nacionalnom zakonodavstvu.
Hoće li takva uredba ikada doći, ne zna se, a do onda vrijedi nacionalno zakonodavstvo.

Od kada datira problem?

Kako bismo sada shvatili situaciju u svezi s današnjim problemom LGBT populacije (ili GLBT - akronim koji se odnosi na: lezbijke, gay, biseksualne i transrodne/transseksualne osobe) u Hrvatskoj, a i u svijetu, moramo se vratiti nekoliko desetljeća unatrag.
Barem 50 godina na Zapadu djeluje snažan lobi koji nastoji postići da svim ljudima u misli uđe jednostavna ideja: homoseksualnost je naravna i na istoj crti kao heteroseksualnost, ne sudimo ih kao osobe koje griješe, dajmo im sva prava... a tko god tvrdi suprotno, riskira dobiti doživotni pečat „nazadne i zadrte osobe“ ili homofoba (što etimološki nema utemeljenja!) koji diskriminira homoseksualce, mrzi i smatra ih opasnim i beznadnim osobama...
Očito je riječ o potpuno izokrenutoj logici koja želi neutralizirati istinu uz pomoć velikih brojeva: ako postoji dovoljan broj homoseksualaca i ljudi koji ih odobravaju, mora se zaključiti da je prakticiranje homoseksualizma ponašanje koje je ispravno i prihvatljivo.
To nije slučajno, jer pokreti za promoviranje homoseksualaca desetljećima zahtijevaju samo nekoliko stvari, od kojih su dvije središnje: slobodu, koja se ogleda u punoj društvenoj, ekonomskoj, političkoj i pravnoj jednakosti, te odobravanje, shvaćeno kao potreba raširenosti mišljenja da je homoseksualnost jedna normalna stvar na koju se većina mora naviknuti.

A što čine mediji?

Masovni mediji desetljećima šire propagandu normalizacije slike o homoseksualcima u očima javnosti. Serije i filmovi su puni homoseksualnih likova koji svoju homoseksualnost ne skrivaju, nego se njome diče, sretni su i zadovoljni sami sobom, imaju novca, a često nemaju problema koje tište „obične ljude“.
Filmski konzumenti na ovaj način usvajaju poruku kako tu nema baš ničega nenormalnog. Gejevi su dobre, komične, fizički lijepe i sretne osobe, dok ulogu negativaca često preuzimaju drugi filmski likovi.

Kakvo je naučavanje Crkve?

Katolička crkva nastavlja naučavati u potpunoj vjernosti Svetom pismu da je homoseksualnost protivna naravnom zakonu i ni u kojem slučaju ne može biti odobrena. (Kompendij Katekizma Katoličke crkve, 2351-2354). Također, homoseksualne osobe su pozvane na čistoću i kršćansko savršenstvo kao i svi ostali ljudi.
Kao što smo vidjeli, „Gay lobi“ je u relativno kratkom razdoblju, vršeći vrlo jake pritiske, naveo znanstvenike da priznaju kako je homoseksualnost normalna, i tako smo nakon nekoliko desetljeća aktivne kampanje došli u današnju situaciju. No, je li struka, poglavito medicina, u konačnici dala odgovor na fenomen homoseksualnosti?
Smatrajući da je ispravno ono što je hrvatski narod baštinio stoljećima, u građanskoj inicijativi U ime obitelji smatraju kako je brak temelj obitelji, a obitelj je temelj društva. Brak je najidealnije mjesto za dobivanje djece i njihovo odgajanje.
Prikupljanje potpisa i referendum prilike su da se u demokratskom ozračju čuje što misli većina građana Hrvatske. Iziđite na potpisivanje peticije i dajte svoj glas na referendumu kako bi se sačuvale vrijednosti ukorijenjene u, jamačno, većini pripadnika hrvatskoga naroda.

LINIJA 1: Uvjet za raspisivanje referenduma je prikupljanje najmanje 375 000 valjanih potpisa u roku od 15 dana

LINIJA 2:
Protiviti se homoseksualnom i rodnom programu, ne znači željeti ikome ikakvo zlo, nego jednostavno ustvrditi da „spolna orijentacija“ i „rodni identitet“ nisu nikakve zaštićene kategorije u međunarodnom pravu ni u ugovorima UN-a. Treba poticati poštovanje prema svakom čovjeku, ali biti tolerantan, ne znači pljeskom odobriti sve oblike seksualnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar